Deszk Község Honlapja

Szerb népzenei tábor

05

máj 2023

0

NTAB-KP-1-2023/1-000118

2022.októberében a Miniszterelnökség Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkársága megbízásából a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt – mint támogató – nyílt pályázatot hirdetett meg nemzetiségi táborok 2023.évi költségvetési támogatására.

A pályázati kiírás célja a nemzetiségek körébe tartozó nappali tagozatos, általános- és középiskolás tanulók részvételével megvalósuló táborok szervezésének támogatása volt, melyek célja a nyelvismeret bővítése, a nemzetiségi népismeret részét képező történelmi, néprajzi, kulturális ismeretek fejlesztése, hagyományőrzés ösztönzése.

A Deszki Szerb Nemzetiségi Önkormányzat sikeres pályázatának köszönhetően 800.000 Ft támogatást kapott, melyből 5 napos tábor megvalósítása vált lehetővé.

Önkormányzatunk  2023.augusztus 14-18-ig (5 nap) időszakban szervezi meg a népzenei tábort 35 fő általános- és középiskolás korú gyermek részvételével. A kapott támogatást a táborban igénybe veendő szolgáltatások díjaira költjük. 

A szerb népzene- és népi hangszerek ismerete jegyében a népzenei tábort általános- és középiskolás gyermekek számára tervezzük azzal a céllal, hogy a résztvevők megismerkedjenek a szerb anyanyelv- és népzenei hagyományokkal, a szerb közösségek által ismert és gyakorlott népszokásokkal.

A programot a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatta.

Szólj hozzá

Megszakítás