Deszk Község Honlapja

Juliális Deszken

04

Sze 2022

0

NKUL-KP-1-2022/2-000185

2021.szeptemberében a Miniszterelnökség Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkársága megbízásából a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt mint támogató nyílt pályázatot hirdetett meg a nemzetiségek kulturális kezdeményezéseinek 2022.évi költségvetési támogatására.

A pályázati kiírás célja a nemzetiségek kulturális hagyományainak, tárgyi- és szellemi kulturális kincsei megőrzésének, értékhordozó tevékenységeinek érdekében megvalósult programok támogatása, valamint feltételeinek javítása érdekében a nemzetiségi közösség egészét, vagy jelentős részét érintő, a nyelvi- és kulturális identitás szempontjából meghatározó kezdeményezések támogatása.

A Deszki Szerb Nemzetiségi Önkormányzat sikeres pályázatának köszönhetően a támogató 380.000 Ft-tal segítette a „Juliális Deszken” c. program szervezését, mely 2022.július 30-án került megvalósításra Deszken.  Többgenerációs családi nap ez népi játékokkal, néptánccal, népzenével, kézműves foglalkozásokkal, gasztronómiai bemutatóval a Deszken élő szerb családok számára. A megvalósuló program célja a szerb közösség népi- és kulturális hagyományainak, felkutatott – és elkészített tárgyi- és szellemi néprajzi kincseinek bemutatása, kézműves műhelyek bemutatkozása. 

A projekt a Miniszterelnökség kezelő szerveként eljáró Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., mint Támogató jóvoltából valósulhatott meg.

Szólj hozzá

Megszakítás