Deszk Község Honlapja

Közösségi tér és könyvtár épületének megújítása

14

jan 2022

0

NBER-KP-1/2021-000055

Pályázó: Deszki Szerb Nemzetiségi Önkormányzat

A 2021.februárban megjelent Miniszterelnökség Egyházi és Nemzeti Kapcsolatokért Felelős Államtitkársága felhívásának célja, hogy a felhívás közzétételével felmérje azon támogatási igényeket, melyek a 2021.költségvetési év során a különböző nemzetiségek  nemzetiségi célú beruházási, felújítási és karbantartási tevékenységeihez kapcsolódnak, valamint a magyar kis- és középvállalkozások erősítését és a magyar gazdaság élénkítését szolgálják.

A felhívás keretében nyújtandó egyedi támogatások célja a felhívás körébe tartozó nemzetiségek identitásának megőrzése érdekében vállalt kulturális, köznevelési, tudományos, hitéleti és közösségépítő célok megvalósításához kapcsolódó beruházási, felújítási és karbantartási tevékenységek támogatása.

Megvalósítási időszak: 2021.január 01 – 2021.december 31.

A Deszki Szerb Nemzetiségi Önkormányzat sikerrel pályázott, s 1.250.000 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert a szerb közösségi tér és könyvtár épületének megújítása keretén belül a homlokzati vakolat javítására, nemesvakolat készítésére, valamint gyöngylábazat kivitelezésére . A közösségi funkciókat ellátó tér korszerűsítése szükségessé vált a jobb használhatóság szempontjából. 

Támogató: Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.

www.bgazrt.hu

Szólj hozzá

Megszakítás