Deszk Község Honlapja

Szakmai műhelynapok, néprajzi múzeumok látogatása

14

jan 2022

0

NKUL-KP-1-2021/1-000779

2020.szeptemberében a Miniszterelnökség Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkársága megbízásából a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt mint támogató nyílt pályázatot hirdetett meg a nemzetiségek kulturális kezdeményezéseinek 2021.évi költségvetési támogatására.

A pályázati kiírás célja a nemzetiségek kulturális hagyományainak, tárgyi- és szellemi kulturális kincsei megőrzésének, értékhordozó tevékenységeinek érdekében megvalósult programok támogatása, valamint feltételeinek javítása érdekében a nemzetiségi közösség egészét, vagy jelentős részét érintő, a nyelvi- és kulturális identitás szempontjából meghatározó kezdeményezések támogatása.

A Deszki Szerb Nemzetiségi Önkormányzat sikeres pályázatának köszönhetően a támogató 400.000 Ft-tal segítette a hat alkalmas „Szakmai műhelynapok, néprajzi múzeumok látogatása” c. program szervezését, mely 2021.júniusától decemberig  került megvalósításra 4 alkalommal. Uticélunk Makó, Mohács, Hosszúhetény, Zrenjanin és Kikinda néprajzi múzeumai voltak. A néprajzi múzeumok néprajzi kiállításai hozzájárulnak ahhoz, hogy hitelesen tudjuk közvetíteni szerb népi értékeinket szakmai rendezvényeink  és a tudásátadás során.

A projekt a Miniszterelnökség kezelő szerveként eljáró Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., mint Támogató jóvoltából valósulhatott meg.

Deszki Szerb Nemzetiségi Önkormányzat

Szólj hozzá

Megszakítás