Deszk Község Honlapja

Táncházak a tánchagyományok megőrzéséért

14

jan 2022

0

CSSP-TANCHAZ-2020-0131

Megvalósítási időszak: 2020.07.01 – 2021.12.31.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő a Csoóri Sándor Alap nyílt pályázatot hirdetett 2020.júniusában  a népi kultúra közösségteremtő műfajainak támogatására. 

A pályázat célja a hazai magyar és nemzetiségi-, valamint a határon túli magyar néptánc-, népzenei együttesek és népdalkörök-, tárgyalkotó népművészeti alkotóközösségek tudásátadásának elősegítése, szakmai munkájának fejlesztése, a közösségek megerősítése.

A BÁNÁT Szerb Kulturális Közhasznú Egyesület sikerrel pályázott és 800.000  Ft vissza nem térítendő támogatást nyert benyújtott pályázatán.

Egyesületünk legfőbb célja a szerb kultúra, a néphagyományok, a népzene, néptánc és az anyanyelv ápolása, illetve átörökítése a jövő generációja számára. Deszken közel két évtizede újjáélesztettük, s ma már hagyománnyá válva szervezzük a szerbek közösségteremtő és örömöt szerző örökségét, a táncházat. Nem titkolt szándékunk a nevelés is, hiszen a táncházba járó fiatalok könnyen beilleszkednek a társadalomba, észrevétlenül sajátítják el a közösségi értékeket. A megvalósult program keretében 10 alkalmas táncház-sorozat szervezését valósítottunk meg. A táncház vezetőinek és fellépő zenekarnak költségét finanszíroztuk a támogatásból.

Támogató: Emberi Erőforrások Minisztériuma

Kezelő szerv: Emberi Erőforrás Támogatáskezelő

Deszki Szerb Nemzetiségi Önkormányzat

Szólj hozzá

Megszakítás