Deszk Község Honlapja

Tovább szépülhet a Faluház!

30

aug 2021

0

Deszk Község Önkormányzata hét és fél millió forint vissza nem térítendő költségvetési támogatást nyert a Magyar Falu Program keretében meghirdetett, „Önkormányzati tulajdonban lévő ingatlanok fejlesztése – 2020 című”, MFP-ÖTIK/2021kódszámú pályázati kiírás keretében. Az elnyert támogatásból Deszk Község Önkormányzata tulajdonában lévő, önkormányzati feladatellátást szolgáló, funkcionálisan többcélú épület a Deszk, Tempfli tér 8. szám alatt található Faluház belső felújítását szeretnénk megvalósítani. 

Nevezett épület 1998-ban épült, átadása óta nem esett át általános felújításon és az oly sok év óta szükséges belső festésen, valamint a padlóburkolat is megérett a cserére. Az épületben még mindig az eredeti fa nyílászárók találhatók, melyek az évek során annyira elöregedtek, oly rossz állapotba kerültek, hogy nem tudják ellátni funkciójukat, cseréjük elengedhetetlenül szükséges. 

A Magyar Falu Program keretében korábban elnyert támogatósból a folyamatos beázások és az épület állagromlása miatt égetően szükségessé vált tetőfedés cseréjét valósítottuk meg, jelen fejlesztés keretében pedig a Faluház épületének belső festését, a főbejárathoz tartozó előcsarnok, a hozzá kapcsolt ruhatár, szélfogó és büfé helyiségek padlóburkolat- és világítás cseréjét, valamint a tetőtéri kupola terem nem záródó és állandóan beázó nyílászáróinak cseréjét szeretnénk megvalósítani. Ugyancsak felújításra kerülne az emeleti kupola terem jelenleg balesetveszélyes, felpúposodott és igen rossz állapotú lamináltpadlós színpad burkolata is. 

Pályázat címe: „Önkormányzati ingatlan fejlesztése Deszken”

Kedvezményezett: Deszk Község Önkormányzata

Pályázati kiírás kódszáma: MFP-ÖTIK/2021/1 – „Faluházak fejlesztése”

Támogatás összege: 7.500.000,-Ft

Támogatás intenzitása: 100% 

Támogatói Okirat száma: 3296083917

Projekt azonosító: 3284909942

A megvalósítás tervezett kezdete: 2021.08.01.

A megvalósítás tervezett fizikai befejezése: 2023.07.30.

Szólj hozzá

Megszakítás