Deszk Község Honlapja

Megvalósult testvér-települési programok Deszken és Oroszhegyen

09

jún 2022

0

SAJTÓKÖZLEMÉNY

 Megvalósult testvér-települési programok Deszken és Oroszhegyen

Deszk Község Önkormányzata sikeresen pályázott és támogatás nyert a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. által kiírt 2021. évi Testvér-települési programok és együttműködések támogatása című felhívás keretében. Az elnyert támogatás segítségével az Oroszheggyel meglévő sok éves testvértelepülési kapcsolataink felelevenítésére és ápolására kerülhetett sor. 

A projekt alkalmával Deszken és Oroszhegyen egy-egy négy napos testvér-települési találkozó keretében láttuk vendégül egymás delegációit, melyet a település képviselői, néptáncosok és kulturális szakemberek alkottak. A Deszken és Oroszhegyen megvalósuló közös kulturális, hagyományőrző és szabadidős programok által számba vettük a magyar kultúra és népművészet még jelen lévő és élő megnyilvánulásait, mely mellett a közös programok által lehetőség nyílott a kötetlen beszélgetésre és az együvé tartozás érzésének megerősítésére is. 

Az oroszhegyi delegáció látogatása Deszken

2022.04.29-2022.05.02. 

Az oroszhegyi delegáció tagjai a deszki látogatás alkalmával megismerhették Deszk és Szeged épített, természeti és kulturális értékeit, hagyományait. Részt vettek a Családi nap alkalmával a Faluház parkjában megrendezett egész napos közösségi, kulturális és gasztronómiai programsorozaton, amely keretében többek között kézműveskedés, főző verseny és színes kulturális műsor várta az érdeklődőket, este pedig egy jó hangulatú közös táncház hozta még közelebb a testvér-települések lakóit.

A deszki delegáció látogatása Oroszhegyen

2022.05.26.-2022.05.29.

A deszki delegáció a Tordai sóbánya érintésével, Marosvásárhelyen keresztül érkezett Oroszhegyre. A találkozó során a delegáció tagjai kirándulást tettek a Szent Anna tóhoz, ellátogattak a Békás-szoroshoz és a Gyilkos-tóhoz is, hazafelé pedig megtekintették Déva és Segesvár kincseit.

Kedvezményezett: Deszk Község Önkormányzata

Partner testvér-település: Oroszhegy (Románia)

Az elnyert támogatás összege: 2.000.000,-Ft

Projekt időtartama: 2021.07.01. – 2022.06.30.

Azonosítószám: TTP-KP-1-2021/1-000190

További információ kérhető:

Deszk Község Önkormányzata, Deszk, Tempfli tér 7.

Tel: 62/571-594, E-mail: szekeres.a@deszk.hu

Szólj hozzá

Megszakítás