Deszk Község Honlapja

Ingyenes tanulmányút 2018. december 08. (szombat)

28

nov 2018

0

MEGHÍVÓ

 

Kedves Deszki Fiatal!

Amennyiben 16-35 éves fiatal vagy és deszki állandó lakcímmel rendelkezel, Deszk Község Önkormányzata sok szeretettel meghív Téged az EFOP-1.2.11-16-2017-00058 azonosító számú, Esély, otthon Deszken” című pályázat keretében megvalósuló, a környező települések jó gyakorlatainak megismerését és adaptálását, valamint a fiatalok bevonását célzó INGYENES tanulmányútra. A kirándulásra baráti társaságok jelentkezését is várjuk!

 

A tanulmányút helyszíne:           FÖLDEÁK, MoSzat közösségi tér (Makói út 38.), MAKÓ, MaFiA Makói Fiatalok Akadémiája (Széchenyi tér 9-11.)

A tanulmányút időpontja:                   2018. december 08. (szombat)

Program:

8.30 óra                        Gyülekező a Faluház előtt (Deszk, Tempfli tér 8.) Fényképezés, adminisztráció.

8.45 óra                        Indulás busszal Földeákra.                                                                           

10.00 óra                     Érkezés Földeákra. Ellátogatunk a nemrég megnyitott MoSzat közösségi térbe, ahol Bakos Adrienn egyesületi elnök, a Cselekvő Közösségek projekt Csongrád megyei mentora bemutatja a Mobil Földeáki Fiatalok Egyesületét és tevékenységét. Mesél továbbá a közösségi térről, annak funkciójáról és a megvalósuló rendezvényeikről is. Ezután a lehetőségük nyílik a résztvevőknek kipróbálni a „Titkok kamrája” nevű, fiatalok által kialakított szabaduló szobát.

12.00 óra                     Bemutatásra kerül a „Kavar a nagyi” projekt, és ebéd főzésbe kezd a főző kommandó, mialatt a helyi pálinka versenyről mesélnek a helyi termelők egy kis pálinka kóstolás kíséretében.

13.30-15 óra                Közös ebéd, amit a helyi meggy bor bemutatása és kóstolása zár. Indulás Makóra.

16.00 óra                     Érkezés Makóra Bemutatkozik a MaFiA, a Makói Fiatalok Akadémiája és Ifjúsági színtere, valamint megismerhetjük a Makón megvalósuló ifjúsági és közösségi munkát. Ebben Weszelyné Végsheő Henriett ifjúsági tanácsnok lesz a segítségünkre. Röviden bemutatásra kerül a település ifjúságpolitikája, megismerkedhetünk a helyi fiatalok bevonására tett eddigi erőfeszítéseikkel, jövőbeni terveikkel és választ kaphatunk a kérdéseinkre is.  Utána könnyes búcsú és haza indulás.

kb.18.00 óra                Tervezett érkezés Deszkre.

 

Várjuk jelentkezésedet e-mailben vagy személyesen legkésőbb

  1. december 07. (péntek) 12 óráig!

Címünk: Deszki Polgármesteri Hivatal, Deszk, Tempfli tér 7.

E-mail: fejlesztes@deszk.hu

Telefonszám: 62/571-595, 20/261-4734

Sok szeretettel várunk!        az Esély, Otthon Deszken Csapata

Szólj hozzá

Megszakítás