Deszk Község Honlapja

Helyi turizmus fejlesztése Deszken

30

aug 2021

0

Befejeződött a „Helyi turizmus fejlesztése Deszken” című pályázatunk megvalósítása, amely keretében – a korábbi turisztikai fejlesztéseinket folytatva – a meglévő szolgáltatásaink színvonalát emelhettük újabbakkal színesítve azokat.  Célunk, hogy még vonzóbbá tegyük Deszket az idelátogatók számára akár a sport, a kultúra vagy a szabadidő hasznos eltöltése céljából érkeznek is településünkre. Szeretnénk az itt eltöltött vendégéjszakák számát tovább növelni és az itt eltöltött időt meghosszabbítani.

Pályázati támogatás és önerő felhasználásával a Deszki Sportcsarnokban található ifjúsági szálláshelyünk korszerűsítése keretében a meglévő és eléggé elhasználódott fekhelyek cseréjét valósíthattuk meg 10 db masszív emeletes ágy és a hozzájuk tartozó matracok beszerzésével. A szálláshely mellett található konditerem felszereltségét egy modern és nagy teljesítményű futópaddal egészítettük ki. A szálláshely működtetése során a megnövekedett igényt kiszolgálandó egy nagy teljesítményű és energiatakarékos hőszivattyús szárítógépet vásároltunk. A táborok és a kültéri rendezvények kapcsán – a növekvő látogatószám miatt – egyre nagyobb problémát jelentett a megfelelő illemhely biztosítása, amelyre megoldást jelent egy mobil toalett konténer beszerzése. A Sportcsarnok emeletén lévő üveges tárgyaló kibővítésével a jelenleg funkció nélküli erkélyt megszüntettük, a szoba hasznos alapterületét és befogadó képességét megnöveltük, ezáltal a helyiség akár étkező vagy közösségi funkciót is elláthat a jövőben. A projekt keretében elkészítettünk egy szép és igényes turisztikai kiadványt is. 

Kedvezményezett: Deszk Község Önkormányzata

Pályázat címe: „Helyi turizmus fejlesztése Deszken”

Kódszám: VP6-19.2.1-21-B1-17

Támogatói Okirat száma: 3012028220

Teljes költség: 8.810.040,-Ft

Támogatás összege: 4.405.016,-Ft

Támogatás intenzitása: 50%

A megvalósítás időpontja: 2019.07.01-2021.07.30.

A projekt az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap és a hazai központi költségvetési előirányzat támogatásával valósul meg.

Szólj hozzá

Megszakítás