Deszk Község Honlapja

„Euro Vízió 2050”

02

Sze 2022

0

Testvérvárosi találkozó Deszken

Immár hagyományosnak mondható módon Deszk Község Önkormányzata pályázatot nyújtott be és támogatást nyert testvérvárosaival Pirna Önkormányzatával, Oroszhegy városával, Dumbravával, Ninove városával és a törökkanizsai Jovan Jovanovic Zmaj Általános Iskolával az „Európa a polgárokért” program keretén belül testvérvárosi találkozó megvalósítására. 

A 2022. szeptember 2. és 4. között megvalósításra kerülő testvérvárosi találkozó keretében ismét vendégül látjuk Deszken testvértelepüléseink (Pirna, Oroszhegy, Dumbrava, Ninove és Törökkanizsa) delegációit. 

A találkozón célja elsősorban az euroszkepticizmus és azok támogatói számának csökkentése, valamint nem mellékesen az Uniós demokrácia jövőjébe vetett hit megerősítése a projekt keretében tervezett közös programok által. 

A tervezett programsorozat keretében megvalósuló előadások és kerekasztal beszélgetések során több társadalmi korosztály képviselőinek a bevonását tervezzük, így érintve minden releváns polgári réteget. Az Európai Unióról, annak szervezeteiről és működéséről szóló vetélkedőnk fő célja az ifjúság bevonása lesz annak érdekében, hogy ez által is bővítsük ismereteiket a témában. A kulturális rendezvények már könnyedebb hangvételűek lesznek, céljuk pedig a testvérvárosok kultúrájának bemutatása, a szórakoztatás és a kapcsolatok kiépítése, mely kapcsolatokat a projekt lezárása után is tovább ápolunk. A gasztronómiai kavalkád, főzési program már magában is nagy nyilvános esemény, mely sok látogatót vonzanak. A sajátos nemzeti ételek és italok kóstolója mellett a nagyközönségnek módja lesz begyűjteni a vendég országok étkeinek és italainak receptjeit is. A testvértelepülési találkozó egyik legkülönlegesebb eseménye az időkapszula letétele lesz: a találkozó folyamán a résztvevők sajátos és egyedi formában fogják megörökíteni víziójukat a jövő Európájáról,  melyet egy kapszulában helyezünk el és elzárva tartunk 2050-ig. 

A projekt szellemiségében olyan értékek fogják képviseltetni magukat, mint a közösségi együttműködés, szolidaritás, tolerancia és a bizalom. A szakmai eredmények fenntartásában pedig nagy segítséget nyújtanak a programjainkban résztvevők tapasztalatai, valamint a hallott jó gyakorlatok, melyek átvételével tovább fejlődhetünk.

Kedvezményezett: Deszk Község Önkormányzata

A projekt címe: „Euro Vízió 2050”

A projekt címe röviden: EV2050

Támogatási azonosító: 617883-CITIZ-1-2020-1-HU-CITIZ-TT

Az elnyert támogatás összege: 20.160,- euro

A projekt megvalósítás időpontja: 2022.03.30-2023.04.20.

További információ kérhető: Deszk Község Önkormányzata, 

Tel: 36-62/ 571-580, E-mail: szekeres.a@deszk.hu

Az „Euro Vízió 2050” című projektet az Európai Unió finanszírozta az „Európa a polgárokért” program keretén belül.

Szólj hozzá

Megszakítás