Deszk Község Honlapja

Erő-és munkagép beszerzése Deszken

21

jún 2018

0

Deszk Község Önkormányzata pályázott és támogatást nyert Magyarország Kormányának felhívása a Vidék térségekben található, külterületi helyi közutak fejlesztése, önkormányzati utak kezeléséhez, állapotjavításához, karbantartáséhoz szükséges erő- és munkagépek beszerzésére.

 

Az elnyert támogatás és önerő bevonásával 1 db MT-820.4 típusú traktor, 1 db Bohr Hamster 2500 típusú vontatott gréder és 1 db Inventor RT 73 H típusú ágaprító került beszerzésre. A traktort a gréder és egyéb út-karbantartási munkagépek vontatására alkalmazzuk, az ágaprítót pedig a karbantartott utakon történő közlekedést akadályozó legallyazott fák utáni gallyak és fahulladék aprítására használjunk majd. A beszerzett eszközökkel a jelenleg gyakran vízállásos, nyomsávos külterületi földutak karbantartása valósulhat meg Segítségükkel a mezőgazdasági dűlőutakat és a zártkertek útjait is megfelelően karbantarthatjuk. Az így gondozott földutakról a főutakra felhajtók kevesebb sarat és szennyeződést visznek majd fel abroncsaikkal, így azok biztonságosabban, jobban járhatók lesznek, valamint kisebb az esélye a sárfoltok, szennyeződések kikerüléséből, csúszásból eredő baleseteknek is. Az utak karbantartásával biztosítani tudjuk a gazdálkodók telephelyükre, földjükre jutását, továbbá megoldódik a működő horgásztavak és a Holt-Maros egy szakasza helyreállításához szükséges megközelítési útvonal járhatóvá tétele is. Az új munkagépek használatával még szebb és rendezettebb lesz településünk, ugyanis nem csak a külterületi utak lesznek ez által gondozottabbak, hanem ezzel szoros összefüggésben a belterületi utak, kerékpárutak és járdák is tisztábbak lesznek, melyet bizonyára minden deszki lakos örömmel tapasztal majd.

 

Kedvezményezett:                             Deszk Község Önkormányzata

Pályázat címe:                                    „Önkormányzati utak kezeléséhez szükséges erő- és munkagép beszerzése Deszken”

Felhívás kódszáma:                            VP6-7.2.1-7.4.1.2-16

Támogatói Okirat száma:                   922786704

Támogatás összege:                            9.999.994,-Ft

A projekt tervezett megvalósítása:    2018.03.22.-2018.06.30.

 

A projekt a Vidékfejlesztési program keretén belül a Vidékfejlesztési program irányító Hatósága támogatásával valósulhat meg.

 

Szólj hozzá

Megszakítás