Deszk Község Honlapja

Deszki delegáció utazik Igazfalvára

09

Sze 2022

0

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Deszk Község Önkormányzata sikeresen pályázott és 1 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. által kiírt 2022. évi, „A közösségi és gazdasági testvértelepülési programok és együttműködések támogatása” című felhívás keretében. Az elnyert támogatás segítségével az Igazfalvával meglévő sok éves testvértelepülési kapcsolataink felelevenítésére és ápolására kerülhet sor. 

A projekt fő célja a már meglévő testvértelepülési együttműködések fejlesztése a határainkon kívül élő magyarság nemzeti azonoságtudatának megerősítése a magyar-magyar közösségi kapcsolatok felelevenítése által, melyet a találkozó során megvalósuló közös kulturális és hagyományőrző tevekénységek, programok, valamint a természeti, történelmi és építészeti emlékek, nevezetességek felkeresése és megismerése által kívánunk megvalósítani. 

Jelen projekt keretében a deszki delegáció 2022. szeptemberében egy négy napos testvér-települési találkozó keretében Igazfalvára (Románia) látogat, a delegáció tagjait a település képviselői, néptáncosok és kulturális szakemberek alkotják. Az Igazfalván megvalósuló közös programok által számba vesszük a magyar kultúra és népművészet még jelen lévő és élő megnyilvánulásait, mely mellett lehetőség nyílik a kötetlen beszélgetésre és az együvé tartozás érzésének megerősítésére is. 

A program részeként a delegáció tagjai többek között megtekintik Temesvár, Lugos és Herkulesfürdő értékeit, szakmai konferencián vesznek részt, illetve közös szentmisén a helyi református templomban, majd ellátogatnak a helyi kerámia műhelybe is. A szakmai programokat kulturális műsor és közös táncház teszi még emlékezetesebbé.

Kedvezményezett: Deszk Község Önkormányzata

Partner testvér-település: Igazfalva (Románia)

Az elnyert támogatás összege: 1.000.000,-Ft

A megvalósítási időszak: 2022.01.01-2022.12.31.

Azonosítószám: TTP-KP-1-2022/1-000046

További információ kérhető:

Deszk Község Önkormányzata, Deszk, Tempfli tér 7.

Tel: 62/571-594, E-mail: szekeres.a@deszk.hu

Szólj hozzá

Megszakítás