Deszk Község Honlapja

„A közös történelmi múlt összekötő ereje”

24

ápr 2015

0

„A közös történelmi múlt összekötő ereje”

testvérvárosi találkozó Deszken

 

Deszk Község Önkormányzata közös pályázatot nyújtott be testvérvárosaival: Wiesenbach Önkormányzatával, Oroszheggyel, Dumbravával (Igazfalva), Törökkanizsával és Ninove városával az “Európa a polgárokért” program keretén belül testvérvárosi találkozó megvalósítására.

Projektünkben olyan történelmi eseményhez kapcsolódó témát választottunk, amelyet a különböző országok különféleképpen éltek meg és különböző nézőpontból látnak. A programok helyszínéül Deszket választottuk. A külföldről érkezett vendégek deszki családoknál kerülnek elhelyezésre, mely jó alkalmat biztosít egymás jobb megismerésére. A vendéglátó családok összefogásában, szervezésében a Deszki Magyar-Német-Flamand Baráti kör van segítségünkre.

Az öt napos találkozó szakmai része egy-egy tematikus csomópont köré szerveződik: a II. világháborús emlékezet és tisztelet a hősöknek, a tudatos és az Európai Unióról kellő ismerettel rendelkező, a döntéshozatalban aktívan résztvevő uniós állampolgár, valamint a múltidézés, a közös kulturális és történelmi emlékek megismertetése. A kerekasztal beszélgetések jó alkalmat teremtenek, hogy megismerjük és elfogadjuk mások véleményét és jobban megismerjük egymást. A hivatalos programokon túl táncházzal, kulturális és sportprogramokkal, a különböző nemzetek sokszínűségével találkozhatnak a résztvevők, valamint lehetőség nyílik a kapcsolatépítésre és a tapasztalatcserére is.

 

A találkozó időpontja:  2015.04.30-2015. 05.03.

Kedvezményezett: Deszk Község Önkormányzata

Az elnyert támogatás összege: 16.500 euro

A programon részvevő testvértelepülések:

Deszk (Magyarország)

Wiesenbach (Németország)

Oroszhegy (Románia)

Dumbrava (Románia)

Törökkanizsa (Szerbia)

Ninove (Belgium)

 

 

 „A közös történelmi múlt összekötő ereje” projektet az Európai Unió finanszírozta az
„Európa a polgárokért” program keretében.

Print

Szólj hozzá

Megszakítás