Deszk Község Honlapja

„A közös történelmi múlt összekötő ereje”

22

máj 2015

0

„A közös történelmi múlt összekötő ereje”

címmel testvérvárosi találkozóra került sor Deszken

 

Deszk Község Önkormányzata közös pályázatot nyújtott be testvérvárosaival: az „Európa a polgárokért” program keretén belül testvérvárosi találkozó megvalósítására. Wiesenbach Önkormányzata 30 fővel, Oroszhegy 30 fővel, Dumbrava 25 fővel, Novi Knezevac Önkormányzata 24 fővel és Ninove 2 fővel képviseltette magát a találkozón, a külföldi delegáció létszáma így összesen 111 fő volt. Az öt napos találkozó során tematikus napok mentén a delegáció a következő programokon vehetett részt:

2015. április 30.  Delegációk érkezése, szállás elfoglalása.

2015. május 1. „Emlékezzünk a II. világháború hőseire” tematikus nap: Séta Deszken, a II. Világháborús emlékfa – táblaavató, a II. Világháborús emlékmű és a Szanatóriumnál lévő emléktábla koszorúzása. A II. világháborús kiállítás megnyitója, sajtótájékoztató, kerekasztal beszélgetés, kollázs készítés, „Ki mit tud a II. világháborúról?”- interaktív vetélkedő, „Játék határok nélkül” Tiszaszigeten.

2015. május. 2. „Európa nap” – az európai polgárság eszméjének erősítése tematikus nap: Kerekasztal beszélgetés az uniós fejlesztésekről, ,„Ki tud többet az Európai Unióról?”-vetélkedő gyerekeknek, „Testvértelepülésünk kincsei”- kiállítás, Barátságos focimérkőzés, Sétakocsikázás Deszken, a Szerb gyűjtemény megtekintése, „Miénk a színpad” – helyi és a delegált művészeti csoportok bemutatkozása., Nemzetközi táncház.

2015. május 3. „Múltidézés – Történelmi és Nemzeti értékeink” tematikus nap: Mini Hungary Park megtekintése Mórahalmon, Mórahalmi gyógyfürdő.

2015. május 4. Budapest látványosságai, kirándulás Bugacpusztára, delegációk haza indulása.

Jelen találkozóval tovább mélyült a testvérvárosok közötti jó viszony, mely jó alapul szolgál egy újabb témakörben megrendezésre kerülő találkozóra, amelynek a közeljövőben egy másik ország adhat otthont.

A találkozó időpontja:                                 2015.04.30-2015. 05.04.

Kedvezményezett:                                        Deszk Község Önkormányzata

Az elnyert támogatás összege:                    16.500 euro

A programon részt vett testvértelepülések:Deszk (Magyarország)

Wiesenbach (Németország)

Oroszhegy (Románia)

Dumbrava (Románia)

Törökkanizsa (Szerbia)

Ninove (Belgium)

 „A közös történelmi múlt összekötő ereje” projektet az Európai Unió finanszírozta az
„Európa a polgárokért” program keretében.

Print

Szólj hozzá

Megszakítás