Deszk Község Honlapja

Zarándokút (Szentendre, Budakalász, Eger)

12

jan 2023

0

NKUL-KP-1-2022/2-000184

2021.szeptemberében a Miniszterelnökség Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkársága megbízásából a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt mint támogató nyílt pályázatot hirdetett meg a nemzetiségek kulturális kezdeményezéseinek 2022.évi költségvetési támogatására.

A pályázati kiírás célja a nemzetiségek kulturális hagyományainak, tárgyi- és szellemi kulturális kincsei megőrzésének, értékhordozó tevékenységeinek érdekében megvalósult programok támogatása, valamint feltételeinek javítása érdekében a nemzetiségi közösség egészét, vagy jelentős részét érintő, a nyelvi- és kulturális identitás szempontjából meghatározó kezdeményezések támogatása.

A Deszki Szerb Nemzetiségi Önkormányzat sikeres pályázatának köszönhetően a támogató 363.700 Ft-tal segítette a „Zarándokút – Szentendre, Budakalász, Eger” c. program szervezését, mely 2022.szeptember 23-25-ig került megvalósításra. 

Programunk keretében összefogva a deszki szerb hitközösség aktív csoportját, Budakalászra, Szentendrére és Egerbe látogattunk el zarándokút keretében a helyszínen található templomokba, múzeumokba, melyek a szerb hitközösség nagy múltú kegyhelyei, illetve relikviáinak őrzői. Projektünk célja ezzel is közösségünk kohéziójának-, identitásának erősítése, együttes élményhez juttatása.

A projekt a Miniszterelnökség kezelő szerveként eljáró Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., mint Támogató jóvoltából valósulhatott meg.

Szólj hozzá

Megszakítás