Deszk Község Honlapja

Vállalkozói fórum 3. – 2021. június 03. 8.00 óra – Deszk, Deszk, Petőfi utca vége

06

jún 2021

0

Jelen összejövetelt megelőzően két alkalommal invitáltuk a vállalkozókat előzetes egyeztetésre, a találkozó helyszíne mindkét alkalommal a polgármesteri hivatal bejárata volt. 

A fő és elsődleges téma a külterületi utak rendbetétele volt annak kapcsán, hogy a kora tavaszi és késő őszi időben a bekötő utak sárfelhordásai igen komoly problémát okoznak. Megállapították, hogy évi minimum két alkalommal, tavasszal és ősszel szükséges megismételni ezeket a munkálatokat. Felmerült annak az igénye is, hogy a főbb bevezető utakon legalább 100 m-es rázató részt kellene létrehozni, illetve az, hogy ezt milyen módon és miként lehetne megvalósítani. A két előkészítő találkozó során egyeztetés és a feladatok kiosztása valósult meg. 

Jelen találkozó alkalmával 10-11 fő gazda jelent meg munkagépekkel. Újabb egyeztetést követően el is indult a munka, mintegy 200 m3 föld került kihordásra a településre bevezető külterületi utak csatlakozó pontjaira, a mélyebb fekvésű és rossz állapotú útszakaszok javítására: a föld a deponálási helyről (Deszki Szabadidőpark) kiemelésre került, amelyet áthordtak és leraktak, majd ezt követően a lerakott föld planírozása valósult meg az adott helyszínen. Ezzel egyidőben mintegy 30-40 km külterületi útszakasz lazítása, egyengetése és tömörítése történt meg. A jelen lévő gazdák ezen tevékenységet ellenszolgáltatás nélkül, társadalmi munkában végezték el, közreműködésükre a jövőben is számíthatunk. 

A résztvevő gazdák és vállalkozók bebizonyították, hogy nem csak ígéretekkel, de cselekvő módon, aktívan és ellenszolgáltatás nélkül tesznek a közösségért és hozzájárulnak a település útjainak karbantartásához. A résztvevők megerősítették, hogy a továbbiakban is felajánlják támogatásukat, kapacitásukat, szaktudásukat különböző önkéntes munkák és támogatások formájában. 

Szólj hozzá

Megszakítás