Deszk Község Honlapja

„Vállalkozói Fórum 2.” – 2020. január 22. – Deszki Faluház

23

jan 2020

0

Polgármester úr nyitotta meg a rendezvényt és köszöntötte a vendégeket. Majd ezt követően beszámolt az előző évben megvalósult fejlesztésekről, eredményekről, valamint felvázolta az új évben aktuális árakat és adóváltozásokat (telekadó, vállalkozások építményadó, magánszemélyek kommunális adója.) 

Beszámolt arról, hogy minden évben akadnak olyan deszki vállalkozók, magánszemélyek, akik készpénz, vagy élelmiszer felajánlással keresik meg az önkormányzatot, segítséget kérve, hogy a legmegfelelőbb helyekre kerüljön a felajánlásuk. Megragadva az alkalmat, polgármester úr ezúton is megköszönte a közösség és a támogatott családok nevében is a nagylelkű felajánlásokat. 

Általános téma az országos médiában, hogy bármennyire is készülnek fel a közutakat kezelő cégek, a tél beálltával összeomlik az ország közlekedése. A településen minden évben példásan eltakarítjuk a lehullott havat, elsők között járhatóvá téve az utcákat. Korábban kizárólag Tóth László és Vikor József helyi vállalkozók munkáját dicsérhettük, akik kizárólag a felhasznált gázolaj árát fogadták el a több napos munkájukért cserébe. Az elmúlt években már az önkormányzat is beszállt a hó eltakarításába, mivel pályázati forrásból vásárolt egy MTZ traktort. Erre a gépre már sószórót is fel tud szerelni, így nagy nyugalommal nézhetünk a telek elé. Tóth László és a Vikor család segítségére továbbra is nagy tisztelettel igényt tartunk, hiszen cél a települési utak minél gyorsabb megtakarítása. Mára Vikor Gellért is örömmel csatlakozik a társadalmi munkában utakat takarító csapatba, édesapja mellé. 

Hallhattak a résztvevők arról is, hogy egy vállalkozó felajánlásként próbálja megmenteni az egyik helyi értékünk, a deszki nagy tölgy, a „Matuzsálem” egyik hatalmas ágát, mely behasadt. Lajkó Bendegúz aki alpinista módszerekkel dolgozó vállalkozó, egy speciális tartókötélzet felszerelésével kísérli meg megmenteni a leszakadástól és a további roncsolódástól a hatalmas ágat. A vállalkozó precíz es szakszerű munkáját már megismerhették a deszkiek a temetőben levő fák szakszerű alakításakor is, de a régi temető védett gesztenyefáit is gyógyította már. 

A meghívott gazdák és vállalkozók meghallgatták az aktuálishíreket, információkat, véleményükkel aktívan hozzájárultak a megbeszélés sikerességéhez. A résztvevők megerősítették, hogy idén is felajánlják támogatásukat, kapacitásukat, szaktudásukat különböző önkéntes munkák és támogatások formájában.

Szólj hozzá

Megszakítás