Deszk Község Honlapja

SAJTÓKÖZLEMÉNY

15

aug 2017

0

DESZK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA ASP KÖZPONTHOZ VALÓ CSATLAKOZÁSA

 

 

Deszk Község Önkormányzatának jogszabályi kötelezettségből adódódóan 2018. január 01. napjától kötelező csatlakoznia az ASP rendszerhez. Az ASP központhoz történő csatlakozáshoz elengedhetetlenül szükséges a megfelelő infrastrukturális feltételek megteremtése mind hardver, mind pedig szoftver tekintetében.

 

A fejlesztés célja az állampolgárok magas színvonalú kiszolgálása érdekében a közigazgatás minőségi színvonalának emelése, az adminisztratív terhek csökkentése és az átláthatóság növelése, mely érdekében egységesített önkormányzati elektronikus ügyviteli rendszer (ASP technológia) bevezetésére van szükség, Az ASP központhoz történő csatlakozáshoz elengedhetetlenül szükséges a megfelelő infrastrukturális feltételek megteremtése mind hardver, mind pedig szoftver tekintetében.

Működésfejlesztés keretében az ASP szolgáltatáshoz való csatlakozási folyamat során felülvizsgáljuk a belső folyamatainkat, működési rendünket és belső szabályozó eszközeinket, melyeket hozzá kell igazítani az ASP-ben biztosított szakrendszerek működési rendjéhez. A tevékenység során szabályzatok aktualizálását (Informatikai Biztonsági Szabályzat és Iratkezelési szabályzat) valósítjuk meg, valamint a jogszabályoknak megfelelő önkormányzati rendelet kerül megalkotásra. Az önkormányzati szakrendszerek adatminőségének javítása, migrációja során adattisztítást, a rendszer testre szabását, paraméterezését és adatmigrációt végezzünk el. Az ASP szolgáltatásihoz történő csatlakozás során teszteljük és ellenőrizzük a számunkra kialakításra kerülő szolgáltatások működését, a migrált és átadott adatokat. A fejlesztésnek köszönhetően az ügyfelek által elektronikusan indítható ügytípusok közül az elektronikus iparűzési adó-bevallás ügyintézése válik elérhetővé. Eszközbeszerzés keretében 11 db kártyaolvasó berendezés, 8 db számítógépes munkaállomás, 1 db laptop és 8 db monitor kerül beszerzése. A szolgáltatás minőségének javítása érdekében önkormányzatunk dolgozói az ASP szolgáltatás bevezetéséhez kapcsolódó oktatásokon vesznek részt.

 

A projekt címe:                                     „Deszk Község Önkormányzata ASP központhoz való csatlakozása”

Pályázati azonosító:                  KÖFOP-1.2.1-VEKOP-16-2017-01033

Támogatás összege:                7.000.000,-Ft

Támogatás intenzitása:             100%

A megvalósítás időtartama:      2017.06.30.-2018.06.30.

Kedvezményezett:                    Deszk Község Önkormányzata

 

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Strukturális és Beruházási Alapok társfinanszírozásával valósulhat meg.

 

További információ kérhető:

Deszk Község Önkormányzata, 6772 Deszk, Tempfli tér 7.

Telefon: 62/571-580; Fax: 62/571-581;

E-mail: titkarsag@deszk.hu; Honlap: www.deszk.hu

szechenyi_2020_logo_fekvo_4C_CMYK

Szólj hozzá

Megszakítás