Deszk Község Honlapja

SAJTÓKÖZLEMÉNY

29

ápr 2022

0

Testvér-települési programok és együttműködések Deszken és Oroszhegyen

Deszk Község Önkormányzata sikeresen pályázott és támogatás nyert a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. által kiírt 2021. évi Testvér-települési programok és együttműködések támogatása című felhívás keretében. Az elnyert támogatás segítségével az Oroszheggyel meglévő sok éves testvértelepülési kapcsolataink felelevenítésére és ápolására kerülhet sor. 

A projekt alkalmával Deszken és Oroszhegyen egy-egy négy napos testvér-települési találkozó keretében látjuk vendégül egymás delegációit, melyet a település képviselői, néptáncosok és kulturális szakemberek alkotnak. A Deszken és Oroszhegyen megvalósuló közös hagyományőrző programok által számba vesszük a magyar kultúra és népművészet még jelen lévő és élő megnyilvánulásait, mely mellett lehetőség nyílik a kötetlen beszélgetésre és az együvé tartozás érzésének megerősítésére is. 

Az oroszhegyi delegáció látogatása Deszken

2022.04.29-2022.05.02. 

Az oroszhegyi delegáció tagjai a deszki látogatás alkalmával megismerhetik Deszk és Szeged épített, természeti és kulturális értékeit, hagyományait. Részt vesznek a Családi nap alkalmával a Faluház parkjában megrendelésre kerülő egész napos közösségi, kulturális és gasztronómiai programsorozaton, amely keretében különböző vetélkedők, főző verseny és színes kulturális műsor várja az érdeklődőket, este pedig közös táncház hozza még közelebb a testvér-települések lakóti.

A deszki delegáció látogatása Oroszhegyen

2022.05.26.-2022.05.29.

A deszki delegáció a Tordai sóbánya érintésével érkezik Oroszhegyre. A találkozó során a delegáció tagjai megismerkednek Csíksomlyó értékeivel, megtekintik Csíkszeredán Makovecz angyalos templomát, valamint a Mikó várat, majd Tusnádfürdő után a Szent Anna tó az úticél. A delegáció ellátogat a Békás-szoroshoz és a Gyilkos-tóhoz is. A deszki delegációs Korondon a híres fazekas falu felkeresését követően Farkaslakán megkoszorúzza Tamási Áron síremlékét, Szejkefürdőn pedig ellátogat Orbán Balázs sírjához is. A találkozó során szervezett kulturális műsor keretében a néptáncosok fellépésére kerül sor.

Kedvezményezett: Deszk Község Önkormányzata

Partner testvér-település: Oroszhegy (Románia)

Az elnyert támogatás összege: 2.000.000,-Ft

Projekt időtartama: 2021.07.01. – 2022.06.30.

Azonosítószám: TTP-KP-1-2021/1-000190

További információ kérhető:

Deszk Község Önkormányzata, Deszk, Tempfli tér 7.

Tel: 62/571-594, E-mail: szekeres.a@deszk.hu

Szólj hozzá

Megszakítás