Deszk Község Honlapja

Őszi néptánctábor Deszken

13

jan 2023

0

NTAB-KP-1-2022/1-000220

2021.szeptemberében a Miniszterelnökség Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkársága megbízásából a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt – mint támogató – nyílt pályázatot hirdetett meg nemzetiségi táborok 2022.évi költségvetési támogatására.

A pályázati kiírás célja a nemzetiségek körébe tartozó nappali tagozatos, általános- és középiskolás tanulók részvételével megvalósuló táborok szervezésének támogatása volt, melyek célja a nyelvismeret bővítése, a nemzetiségi népismeret részét képező történelmi, néprajzi, kulturális ismeretek fejlesztése, hagyományőrzés ösztönzése.

A Deszki Szerb Nemzetiségi Önkormányzat sikeres pályázatának köszönhetően 1.000.000 Ft támogatást kapott, melyből 5 napos tábor megvalósítása vált lehetővé.

Önkormányzatunk  2022.december 27-31-ig (5 nap) időszakban szervezte meg a néptánc tábort 40 fő általános iskolás korú gyermek részvételével. A kapott támogatást étkezési költségre-, néptánckoreográfia kidolgozására és betanítására,  ásványvíz beszerzésére, valamint fotózásra, csapatépítő tréner díjazására  fordítottuk. 

A szerb néptánc kultúra hagyományait magukban hordozó koreográfiák elsajátítására szerveződő  táborunkat a településünkön élő általános iskolás gyermekek számára terveztük azzal a céllal, hogy a résztvevők megismerkedjenek a szerb néptánc alapjaival, anyanyelv- és néprajzi hagyományokkal, a szerb közösségek által ismert és gyakorolt népszokásokkal, továbbá nyelvismeretüket mélyítsék.

A programot a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatta.

Szólj hozzá

Megszakítás