Deszk Község Honlapja

MEGHÍVÓ INGYENES tanulmányútra.

20

nov 2018

0

Kedves Deszki Fiatal!

Amennyiben 16-35 éves fiatal vagy és deszki állandó lakcímmel rendelkezel, Deszk Község Önkormányzata sok szeretettel meghív Téged az EFOP-1.2.11-16-2017-00058 azonosító számú, Esély, otthon Deszken” című pályázat keretében megvalósuló, a környező települések jó gyakorlatainak megismerését és adaptálását, valamint a fiatalok bevonását célzó INGYENES tanulmányútra.

 

A tanulmányút helyszíne:                       Új Nemzedék Közösségi tér (Szeged, Mikszáth Kálmán utca). SZEGVÁR, Szegvári Ifjúsági Szállás (Szabadság tér 2.) CSONGRÁD, Vi-Fi Egyesület

A tanulmányút időpontja:                       2018. november 24. (szombat)

 

Program:

7.40 óra                                 Gyülekező a Deszki Faluház előtt (Deszk, Tempfli tér 8.) fényképezés, adminisztráció.

8.00 óra                                 Indulás busszal Szegedre

8.30 óra                                 Új Nemzedék közösségi terének megtekintése Szegeden, majd indulás Szegvárra.

10.00 óra                               Érkezés Szegvárra. Részvétel a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége (AGRYA) és a Második Hullám Vidéki Ifjúsági Szövetség (MHVISZ) hálózatának vezetőképzőjén. Találkozás és tapasztalatcsere az ország számos vidéki kistelepüléséről érkezett, társadalmi szerepvállalásban, a település formálásában aktív fiatallal. A tapasztalatcsere mellett tájékoztató előadásokat hallgathatnak meg a résztvevők a fiatalok számára nyitva álló hazai és nemzetközi lehetőségekről, pályázatokról, képzésekről és utazásokról.

12-14 óra                              Ebéd Szegváron az AGRYA és a MHVISZ hálózat csapatával, majd indulás Csongrádra.

14.30 óra                               Érkezés Csongrádra. A Vi-Fi Vitalitás a Fiatalokért Egyesület közösségépítő, fiatalokat bevonó munkája meghatározó Csongrád város életében. A szervezet munkáját, tapasztalatait mutatja be Kecskés-Szabó Gabriella elnök, közösségfejlesztő.

A résztvevők megismerkedhetnek a csongrádi fiatalok és szervezetek, intézmények által közösségi kidolgozásban életre hívott városismereti kalandjátékkal, a CsongrádON című mintaprojekttel. Ebben a projektben a résztvevő fiatalok, több hónapon keresztül dolgoztak a helyi legendák kidolgozásán, a játék szabályainak megalkotásán, elkötelezett, felnőtt szakemberek segítségével. Ennek köszönhetően egy igazi különlegességet hoztak létre egy kalandjáték formájában, amely a múlt és a jelen értékeit ötvözi játékos formában.

15.30 óra                               Helyi gazdák, helyi vállalkozások. Bemutatkozik a Gutpintér Örömborászat, ahol megismerkedhetünk a dinamikus, fiatal, borász-tulajdonos, Gutpintér Tamás motivációival, terveivel, aki nem kevesebbet tűzött ki célul családi vállalkozásával, minthogy segítse visszahelyezni a Csongrádi borvidéket Magyarország borászati térképére. Megismerkedünk a helyi gazdaság történetével is, miközben néhány kellemes, helyi bort is behatóbban tanulmányozhatunk.

17.00 óra                               Tervezett visszaérkezés Deszkre.

 

Várjuk jelentkezésedet e-mailben vagy személyesen legkésőbb

  1. november 23. (péntek) 12 óráig!

 

Címünk: Deszki Polgármesteri Hivatal, Deszk, Tempfli tér 7.

E-mail: fejlesztes@deszk.hu

Telefonszám: 62/571-595, 20/261-4734.

 

Sok szeretettel várunk!

az Esély, Otthon Deszken Csapata

Szólj hozzá

Megszakítás