Deszk Község Honlapja

Még az idén megépül a kerékpárút!

13

okt 2015

0

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a Közlekedés Operatív Program keretén belül mintegy 72 millió forinttal támogatja a 43. számú főút mellett, Deszk közigazgatási területéhez tartozó kerékpárút-szakasz megépítését.

A támogatás 100%-os, azaz teljes egészében fedezi a beruházás költségeit.

A gondos előkészítésnek és az előzetesen lebonyolított közbeszerzésnek köszönhetően a kivitelezés azonnal megkezdődhetett, hiszen a projektet 2015. december 31-ig be is kell fejezni, a támogatással el kell számolnia az önkormányzatnak.

A hiányzó kerékpárút terveit egyébként még évekkel ezelőtt a Makói Kistérség Többcélú Társulása készíttette. Deszk Község Önkormányzata a társulás által megszerzett építési engedély átruházását kérte és annak megújításával, meghosszabbításával teremtette meg a feltételeit a Közlekedés Operatív Program keretében a „Kerékpárút-hálózat fejlesztése” tárgyban kiírt pályázaton való indulásnak.

A fejlesztés eredményeként a 43-as főúttal párhuzamosan 2,24 m szélességű, 957 m hosszúságú kerékpárút-szakasz jön létre a meglévő kerékpárút-folytatásaként Klárafalva belterületéig, vagyis Szeged – Deszk – Klárafalva között megvalósul a régóta várt, biztonságos kerékpáros összeköttetés.

 

Projekt azonosító száma: KÖZOP-3.5.0-09-11-2015-0043

A projekt címe: 43. sz. főút melletti közlekedésbiztonsági kerékpárút megvalósítása Deszk külterületén

Elnyert támogatás: 72 123 427 Ft

This slideshow requires JavaScript.

Szólj hozzá

Megszakítás