Deszk Község Honlapja

Magyar Falu Program: Faluház felújítása Deszken

08

ápr 2021

0

Deszk Község Önkormányzata közel 13 és fél millió forint vissza nem térítendő költségvetési támogatást nyert a Magyar Falu Program keretében meghirdetett, Faluházak felújítása – 2020 című, MFP-FHF/2020 kódszámú pályázati kiírás keretében. Az elnyert támogatásból a Deszki Művelődési Ház és Könyvtár (Faluház) felújítását, ezen belül a tetőfedés cseréjét szeretnénk megvalósítani, amellyel az immár folyamatos problémaként jelen lévő beázást szeretnénk megszűntetni. 

Sajnos a tető beázása immár nem csak esztétikai probléma. A téli időszakban hóolvadáskor, illetve esőzések alkalmával a víz befolyik a falak mentén az épületbe károsítva a falakat és a padozatot is, mely felpúposodik. Amellett, hogy a falak és a padozat tönkrement, immár veszélybe kerültek az épületben működő irodák, az ott tárolt technikai eszközök és dokumentumok, valamint az épületben található többezres könyvállomány, a berendezések és a népviseleti öltözetek is. 

A felújításnak köszönhetően megfelelő munkakörülményeket biztosíthatunk az itt dolgozóknak, biztonságban tudhatjuk az épületben őrzött értékeinket és megfelelő hátteret biztosíthatunk az itt tevékenykedő művészeti csoportjainknak és a megrendezésre kerülő kulturális programjainknak is.  

Projekt címe: Faluház felújítása Deszken

Kedvezményezett: Deszk Község Önkormányzata

Támogatás összege: 13.495.953,-Ft

Támogatás intenzitása: 100% 

Támogatói Okirat száma: 3194859366

A megvalósítás kezdete: 2020.11.01.

A megvalósítás tervezett fizikai befejezése: 2021.05.31.

Szólj hozzá

Megszakítás