Deszk Község Honlapja

Lakossági fórum 3. (Helyi értékek) – 2021. december 05. – Népi Hagyományőrző Népi Közösségi Ház (6772 Deszk, Széchenyi I. u. 35.)

07

dec 2021

0

A harmadik Lakossági Fórum rendezvényünket egy kicsit rendhagyó módon, a járványügyi helyzetre való tekintettel a tervezetthez képest némi késéssel és nyitott térben valósítottuk meg. Jelen fórumot összekötöttük az adventi és karácsonyi időszakkal, témáját tekintve pedig a helyi közösség által a jelen korban létrehozott értékek bemutatását tűztük ki célul. 

Mintegy 15 helyi kézműves jelent meg a csodálatosan felújított, autentikus Népi Hagyományőrző Közösségi Ház udvarán, hogy az általuk létrehozott kézműves termékeket kiállítsák, bemutattassák, személyesen találkozzanak az érdeklődő lakossággal és igény esetén a „Stelázsi kézműves vásár” keretében értékesítsék is azokat. 

Legnagyobb örömünkre a nagy számban megjelent kézműves mellett az érdeklődők is igen sokan voltak, számos család érkezett gyerekekkel. A kézművesek a legnagyobb örömmel mutatták meg portékáikat, illetve kérésre elmesélték a készítés technikáját, ismertették a felhasznált alapanyagokat is. Jó volt látni a legkisebbek érdeklődését, csodálkozva vették kézbe az egyes tárgyakat. A kézművesek körül számos csoportosulás alakult ki, hosszas beszélgetés és eszmecsere zajlott, nagyon közvetlen és családias volt a hangulat. Abban mindenki egyet értett, hogy szemet kápráztató, gyönyörű és egyedi kézműves termékeket láthattunk.

Elmondhatjuk, hogy sikeres és nagy számú érdeklődőt vonzó, rendkívül jó hangulatú rendezvényt sikerült megvalósítanunk, ahol nem a múlt, hanem a jelen kor értéket teremtő kézművesei mutathatták meg magukat és munkáikat. 

Szólj hozzá

Megszakítás