Deszk Község Honlapja

Közmeghallgatás – 2017. november 8.

Közmeghallgatás Deszken

27

okt 2017

0

MEGHÍVÓ

 

Deszk Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2017. november 8-án (szerda) 17.00. órakor közmeghallgatást tart, amelyre ezúton tisztelettel meghívom.

 

Az ülés helye: Deszki Polgármesteri Hivatal Macskássy Izolda Terme
 (Deszk, Tempfli tér 7.)

 

A közmeghallgatás tárgyát képező napirendi pont:

 

  1. Deszk Településképi Arculati Kézikönyve és a Településképi Rendelete előkészítésével kapcsolatos előzetes tájékoztató

   Előadó: Király László polgármester

A településképi arculati kézikönyv (TAK) szemléletformáló célt szolgál,  ebben kell meghatározni a település településkaraktert meghatározó jellemzőit, a településképi szempontból elkülönülő településrészeket arculati jellemzőikkel és értékeikkel, valamint a településkép minőségi formálására vonatkozó javaslatokat és a településképhez illeszkedő építészeti elemeket.

A településképi rendelet (TKR) állapítja meg a helyi építészeti örökség területi és egyedi védelmét, a településszerkezet, településkarakter, tájképi elem és egyéb helyi adottság alapján a településképi szempontból meghatározó területeket, valamint a településképi követelményeket. A Kormányrendelet 21-22.§ alapján a TKR megalapozására a TAK szolgál.

A TKR rendeletben a település egészére vonatkozó általános szabályok mellett lehetőség nyílik az egyes településképi szempontból meghatározó területre vonatkozó részletes szabályok megfogalmazására (pl: építészeti, településképi megjelenésre vonatkozó szabályok).

Deszk, 2017. szeptember 27.

 

 

Tisztelettel:

 

 

                                                                                    Király László

                                                                                    polgármester

Szólj hozzá

Megszakítás