Deszk Község Honlapja

Indul a csapadékvíz projekt!

26

jan 2022

0

Kezdetét vette a TOP-2.1.3-16-CS1-2021-00030 azonosító számú, „Csapadék- és belvízelvezető csatornarendszer fejlesztése Deszken” című nyertes pályázatunk megvalósítása, a kivitelező a sándorfalvi székhelyű Vízép Holding Kft.

A munkálatokat az Arany János, a Széchenyi István és az Ősz utcában kezdik. Előreláthatóan napi 50 méteres haladással terveznek úgy, hogy a felbontott bejárókat estére minden esetben járhatóvá teszik. A felbontott bejárók nem kerülnek ugyan lebetonozásra, de a bejárást a kivitelezőnek minden esetben biztosítania kell.

Mivel tél van, csapadékos, saras időszak, így biztosan lesz egy kis felfordulás és lesznek panaszok és bosszankodók is. Az érintett utcákat szórólapon ki fogjuk értesíteni a munkák megkezdése előtt, melyben kérjük az ott lakókat, hogy reggel hat óráig álljanak ki a gépjárműveikkel az ingatlanok elé, az utcának a munkavégzéssel szemközti oldalára annak érdekében, hogy senki nem kényszerüljön egy napos „vesztegzárra” az előttünk tervezett árkok kiásása miatt. 

Lesznek olyan szakaszok, ahol fákat kell majd kivágni és lesz majd olyan rész is, ahol a közműveket kell a projekthez igazítani. Ez egy ilyen kivitelezéssel sajnos együtt jár, de természetesen megpróbáljuk a lehető legelviselhetőbbre szorítani a kellemetlenségeket. 

Az biztos, hogy lakott utcákban senki nem tud csendben, sár- és pormentesen, kisebb bosszúságok nélkül árkokat ásni, átereszeket és bejárókat felbontani és visszaépíteni, ezért előre is kérjük mindenki türelmét és megértését!

A kivitelezővel azonosak az érdekeink, ők nem az ellenségeink és a lakosság érdekében fogják a deszkieket zavarni a kivitelezés ideje alatt. Olyan utcákban épül meg a csapadékvíz elvezető árok, ahol jelenleg még nincs vagy ahol nem jól üzemel. Lesznek, akik úgy érzik majd, hogy előttük felesleges ez a munka, de az egyre szélsőségesebb és kiszámíthatatlanabb időjárás miatt minden utcában fel kell készülnünk a hirtelen lehullott, nagyobb mennyiségű víz elvezetésére. 

Mindannyiunk érdekében épül tovább ez az árokrendszer – kérjük hát mindenki toleranciáját!

Szólj hozzá

Megszakítás