Deszk Község Honlapja

Helyi turizmus fejlesztése Deszken

12

feb 2020

0

A Helyi turizmus fejlesztése Deszken című pályázatunk keretében a korábbi turisztikai fejlesztéseinket szeretnénk folytatni a meglévő szolgáltatásaink színvonalát emelve és újabbakkal színesítve azokat.  Célunk, hogy még vonzóbbá tegyük Deszket az idelátogatók számára akár a sport, a kultúra vagy a szabadidő hasznos eltöltése céljából érkeznek is településünkre. Szeretnénk az itt eltöltött vendégéjszakák számát tovább növelni és az itt eltöltött időt meghosszabbítani.

Pályázati támogatás és önerő felhasználásával a Deszki Sportcsarnokban található ifjúsági szálláshelyünk korszerűsítése keretében a meglévő és eléggé elhasználódott fekhelyek cseréjét szeretnénk megvalósítani 10 db masszív emeletes ágy és a hozzájuk tartozó matracok beszerzésével. A szálláshely mellett található konditerem felszereltségét egy modern és nagy teljesítményű futópaddal szeretnénk bővíteni. A szálláshely működtetése során a megnövekedett igényt kiszolgálandó szeretnénk egy nagy teljesítményű, és energiatakarékos hőszivattyús szárítógépet beállítani. A táborok és a kültéri rendezvények kapcsán – a növekvő látogatószám miatt – egyre nagyobb probléma a megfelelő illemhely biztosítása, melyet mobil toalett konténer vásárlásával szeretnénk megoldani. A Sportcsarnok emeletén lévő üveges tárgyaló kibővítésével a jelenleg funkció nélküli erkély megszűnik, a hasznos alapterület és befogadó képesség megnő, ezáltal a helyiség akár étkező vagy közösségi funkciót is elláthat. A projekt keretében elkészítünk egy igényes turisztikai kiadványt is. 

Kedvezményezett: Deszk Község Önkormányzata

Pályázat címe: Helyi turizmus fejlesztése Deszken

Kódszám: VP6-19.2.1-21-B1-17

Támogatói Okirat száma: 3012028220

Támogatás összege: 4.405.016-Ft

Támogatás intenzitása: 50%

A megvalósítás tervezett időpontja: 2019.07.01-2020.08.31.

A projekt az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap és a hazai központi költségvetési előirányzat támogatásával valósul meg.

Szólj hozzá

Megszakítás