Deszk Község Honlapja

Helyi civil, sport és szabadidős szolgáltatások fejlesztése Deszken

17

feb 2020

0

Önkormányzatunk számára fontos, hogy a lakosság helyben találjon igényes szabadidős és sportolási lehetőségeket és az, hogy a település mint turisztikai vonzerő, tovább erősödjön. Ezért folyamatosan keressük a lehetőséget, és arra törekszünk, hogy az épített, természeti és kulturális értékeinket védjük, a sport és szabadidős szolgáltatásaink körét pedig lehetőségeinkhez mérten bővítsük. 

A Vidékfejlesztési Program keretében elnyert fejlesztési forrásból önkormányzatunk a Deszki Szabadidőpark által nyújtott különböző a szabadidős, rekreációs és sportolási lehetőségek körét szeretné bővíteni. A már meglévő kaland játszótér és erdei tornapálya mellett a szabadban sportolni, edzeni vágyókra gondolva 5 db kültéri fitnesz eszközt telepítünk. A modern és biztonságos eszközökkel a test minden részét átmozgathatjuk, nyújthatjuk, erősíthetjük. 

Szintén ezen forrásból szeretnénk a gyalogtúrák, kirándulások kedvelt célpontjául szolgáló természeti kincsünk és egyben a helyi értéktár részét képező 300 éves öreg tölgy környékét is tovább fejleszteni egy kulturált pihenő hely kialakításával. A fa körüli területet rendbe tesszük, farönkből készült padok és fa hulladékgyűjtőt helyezünk ki és a helyszínen felállított fa információs táblán osztunk meg minden, az öreg tölggyel és a településünkkel kapcsolatos információt.

Kedvezményezett: Deszk Község Önkormányzata

Pályázat címe: Helyi civil, sport és szabadidős szolgáltatások fejlesztése Deszken

Kódszám: VP6-19-2.1.-21-3-17

Támogatói Okirat száma: 3006532766

Támogatás összege: 1.791.007,-Ft

Támogatás intenzitása: 75%

A megvalósítás tervezett időpontja: 2019.07.01-2020.06.30.

A projekt az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap és a hazai központi költségvetési előirányzat támogatásával valósul meg.

Szólj hozzá

Megszakítás