Deszk Község Honlapja

FOLYTATÓDIK AZ ÚTFELÚJÍTÁS DESZKEN

18

máj 2022

0

Deszk Község Önkormányzata ismét pályázott és közel 12 és fél millió forint vissza nem térítendő költségvetési támogatást nyert a Magyar Falu Program keretében meghirdetett, „Út, híd, kerékpárforgalmi létesítmény, vízelvezető rendszer építése/felújítása – 2022” című, MFP-UHK/2022kódszámú pályázati kiírás keretében. 

Deszken  igen jelentős az átmenő forgalom, a lakosság növekvő lélekszáma, valamint az itt található intézmények és vállalkozások közlekedése jelentős terhelést ró az utakra, melyek állapotromlásához az időjárási viszonyok romboló hatása is hozzájárul. Ennek következtében a település útjainak karbantartása folyamatos és anyagilag ingen megterhelő feladatot ró az önkormányzatra, amelyet főként önerőből, illetve az elérhető pályázati források felhasználásával próbálunk megoldani. 

Jelen pályázat keretében a korábban megkezdett útfelújítási munkákat folytathatjuk: a meglévő útburkolat felújítása keretében a leginkább leromlott és veszélyessé vált útszakaszok kátyúzását, a mart aszfaltos útburkolat felújítását és a szükséges helyeken nemes padka kialakítását valósíthatjuk meg.

Az útfelújítással érintett útszakaszok az alábbiak:

 Kossuth utca, Kossuth köz, Tisza utca, Jakabb Gyula utca, Mikszáth Kálmán utca, Bálint Sándor utca, Tömörkény utca.

Az útfelújításnak köszönhetően a közlekedési feltételek javulnak, a megfelelő infrastrukturális feltételek biztonságosabb és balesetmentesebb közlekedést tesznek lehetővé.

Pályázat címe: „Útfelújítás Deszken 2022”

Kedvezményezett: Deszk Község Önkormányzata

Pályázati kiírás kódszáma: MFP-UHK/2022

Támogatás összege: 12.499.989,-Ft.

Támogatás intenzitása: 100% 

Támogatói Okirat száma: 3365550689

Projekt azonosító: 3346563800

A megvalósítás tervezett kezdete: 2022.05.01

A megvalósítás tervezett fizikai befejezése: 2022.12.31.

Szólj hozzá

Megszakítás