Deszk Község Honlapja

„Élhetőbb Deszk – 2022”

12

Sze 2022

0

Sajtóközlemény

„Élhetőbb Deszk – 2022”

Deszk Község Önkormányzata, mint konzorciumvezető, valamint a Csongrád Megye Fejlesztéséért Nonprofit Kft. 505,00 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert a TOP_PLUSZ-1.2.1-21 kódszámú, „Élhető települések” című pályázati felhívásra benyújtott támogatott pályázata keretében, amelynek köszönhetően újabb közösségi, kulturális színtérrel gazdagodhat a település: a Deszki Faluházzal szomszédos ingatlanon felépítésre kerül a „Deszki Tánc Háza”. Az új közösségi épület a Faluházzal és az idősek napközi otthonával hármas egységet alkotva kap a projekt megvalósítása során egy belső parkot, mely nem csak a három épületet köti össze, de az azokban otthonra találó generációknak is új, közös életteret teremt. Emellett a fejlesztésnek köszönhetően megújul a település központjában lévő Deszki Sportcentrum és Deszk belterületén átvezető kerékpárút mentén négy darab fedett kerékpártároló épül.

A projekt tartalmának bemutatása:

A Belterületi zöldinfrastruktúra fejlesztése tevékenység keretében a Deszki Sportcentrum fejlesztése valósul meg, amely során a leromlott állagú aszfaltos futópálya és a távolugró gödör kerül felújításra: a töredezett és balesetveszélyes aszfaltburkolat helyére rekortán gumiőrlemény burkolat kerül, valamint a szemben lévő játszótér eszközei áthelyezésre kerülnek a Sportcentrum területére –kibővítve azt az eddig elzárt, betonaknákkal teliépített használhatatlan területtel.

A Közösségi, kulturális, sportolási infrastruktúra, IKT és okos települési fejlesztések tevékenység keretében a „Deszki Tánc Háza” felépítésére kerülhet sor a Deszki Faluház és a szociális intézmény szomszédságában, amely mellett egy új közösségi tér – park – létesül. Az új épületben helyet kapnak a deszki tánccsoportok: a néptánc-, az akrobatikus rock and roll- és a társastánc csoport. 

A Fenntartható közlekedésfejlesztés tevékenység keretében négy darab fedett kerékpártároló építése valósul meg a településen átvezető belterületi kerékpárút frekventált helyszínein, csomópontjain. 

Jelen beruházással a kedvezményezett célja Deszk vonzóvá, élhetővé tétele, ezzel hozzájárulva a lakosság, kiemelten a fiatalok helyben maradásához.

A projekt keretében tervezett tevékenységek illeszkednek a kedvezményezett Szervezeti és Működési Szabályzatában meghatározott kötelezően ellátandó feladatok közül a közparkok, egyéb közterületek, a helyi közutak és tartozékainak kialakítása és fenntartása, valamint a kulturális és sport szolgáltatás nyújtása feladatokhoz.

A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósul meg.

A projekt címe: „Élhetőbb Deszk – 2022”

Konzorciumvezető: Deszk Község Önkormányzata

Konzorciumi partner: Csongrád Megye Fejlesztéséért Nonprofit Kft.

Projekt azonosító száma: TOP_PLUSZ-1.2.1-21-CS1-2022-00040

A szerződött támogatás összege: 505,00 millió forint

Támogatás intenzitása: 100%

A projekt megvalósítás kezdő időpontja: 2022.07.01.

A projekt fizikai befejezésének dátuma: 2024.07.01.

További információ kérhető: Deszk Község Önkormányzata, 6772 Deszk, Tempfli tér 7.

E-mail: szekeres.a@deszk.hu, Tel: 62/571-594, honlap: www.deszk.hu

Szólj hozzá

Megszakítás