Deszk Község Honlapja

Deszki kávéházi esték

19

dec 2022

0

Deszki kávéházi esték

NKUL-KP-1-2022/2-000180

2021.szeptemberében a Miniszterelnökség Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkársága megbízásából a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt mint támogató nyílt pályázatot hirdetett meg a nemzetiségek kulturális kezdeményezéseinek 2022.évi költségvetési támogatására.

A pályázati kiírás célja a nemzetiségek kulturális hagyományainak, tárgyi- és szellemi kulturális kincsei megőrzésének, értékhordozó tevékenységeinek érdekében megvalósult programok támogatása, valamint feltételeinek javítása érdekében a nemzetiségi közösség egészét, vagy jelentős részét érintő, a nyelvi- és kulturális identitás szempontjából meghatározó kezdeményezések támogatása.

A Deszki Szerb Nemzetiségi Önkormányzat sikeres pályázatának köszönhetően a támogató 530.100 Ft-tal segítette a „Deszki kávéházi esték” c. program szervezését, mely 2022.március 18-tól december 15-ig került megvalósításra Deszken. A program lényege, hogy minden korosztály megszólító Kávéházi Esték előadás-sorozat során településtörténettel, szerb néprajzi kutatásokkal, hagyományokkal, ünnepekkel, vallási ismeretekkel, környezeti- és épített érték védelemmel, irodalmi csemegével, zenével, egészségügyi tájékoztatással, a szakma jeles képviselőnek meghívásával egy-egy korról, jelenségről kaphatnak képet az elhangzó előadásokon az érdeklődők.

A projekt a Miniszterelnökség kezelő szerveként eljáró Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., mint Támogató jóvoltából valósulhatott meg.

Szólj hozzá

Megszakítás