Deszk Község Honlapja

Deszki füzetek – Lázár köszöntő

27

jan 2023

0

NKUL-KP-1-2022/2-000188

2021.szeptemberében a Miniszterelnökség Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkársága megbízásából a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt mint támogató nyílt pályázatot hirdetett meg a nemzetiségek kulturális kezdeményezéseinek 2022.évi költségvetési támogatására.

A pályázati kiírás célja a nemzetiségek kulturális hagyományainak, tárgyi- és szellemi kulturális kincsei megőrzésének, értékhordozó tevékenységeinek érdekében megvalósult programok támogatása, valamint feltételeinek javítása érdekében a nemzetiségi közösség egészét, vagy jelentős részét érintő, a nyelvi- és kulturális identitás szempontjából meghatározó kezdeményezések támogatása.

A Deszki Szerb Nemzetiségi Önkormányzat sikeres pályázatának köszönhetően a támogató 410.000 Ft-tal segítette a „Deszki füzetek – Lázár köszöntő” c. kiadvány megjelenését, melynek megvalósítási időszaka 2022.január 04-től december 31-ig tartott. 

A „Deszki füzetek” sorozat közel negyed évszázada indult útnak. Minden évben megjelenik egy-egy példány, melyben bemutatásra kerül egy-egy szerb népszokás, hagyomány, ünnep, stb, mely szorosan kapcsolódik a deszki szerb nemzetiség életéhez, mindennapjaihoz. A jelenleg szerkesztett kiadvány a 24. szám, melynek témája a Lázár-köszöntő és a hozzá kapcsolható húsvéti ünnepkör.

A projekt a Miniszterelnökség kezelő szerveként eljáró Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., mint Támogató jóvoltából valósulhatott meg.

Szólj hozzá

Megszakítás