Deszk Község Honlapja

DESZK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA ASP KÖZPONTHOZ VALÓ CSATLAKOZÁSA

07

Júl 2018

0

Sajtóközlemény

DESZK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA ASP KÖZPONTHOZ VALÓ CSATLAKOZÁSA

Deszk Község Önkormányzatának jogszabályi kötelezettségből adódódóan 2018. január 01. napjától kötelező csatlakoznia az ASP rendszerhez. Az ASP központhoz történő csatlakozáshoz elengedhetetlenül szükséges a megfelelő infrastrukturális feltételek megteremtése mind hardver, mind pedig szoftver tekintetében.

 

A fejlesztés célja az állampolgárok magas színvonalú kiszolgálása érdekében a közigazgatás minőségi színvonalának emelése, az adminisztratív terhek csökkentése és az átláthatóság növelése, mely érdekében egységesített önkormányzati elektronikus ügyviteli rendszer (ASP technológia) bevezetésére van szükség. Az ASP központhoz történő csatlakozáshoz elengedhetetlenül szükséges a megfelelő infrastrukturális feltételek megteremtése mind hardver, mind pedig szoftver tekintetében.

Működésfejlesztés keretében az ASP szolgáltatáshoz való csatlakozási folyamat során felülvizsgáltuk a belső folyamatainkat, működési rendünket és belső szabályozó eszközeinket, melyeket hozzá kellett igazítani az ASP-ben biztosított szakrendszerek működési rendjéhez. A tevékenység során szabályzatok aktualizálását (Informatikai Biztonsági Szabályzat és Iratkezelési szabályzat) valósítottuk meg Az önkormányzati szakrendszerek adatminőségének javítása, migrációja során adattisztítást, a rendszer testre szabását, paraméterezését és adatmigrációt végeztünk el. Az ASP szolgáltatáshoz történő csatlakozás során teszteltük és ellenőriztük a számunkra kialakításra kerülő szolgáltatások működését, a migrált és átadott adatokat.

A fejlesztésnek köszönhetően az ügyfelek által elektronikusan indítható ügytípusok közül az elektronikus iparűzési adó-bevallás ügyintézése válik elérhetővé. Eszközbeszerzés keretében 11 db kártyaolvasó berendezés, 8 db számítógépes munkaállomás, 1 db laptop és 8 db monitor került beszerzése. A szolgáltatás minőségének javítása érdekében önkormányzatunk dolgozói az ASP szolgáltatás bevezetéséhez kapcsolódó oktatásokon vettek részt.

 

A projekt címe:                                     „Deszk Község Önkormányzata ASP központhoz való csatlakozása”

Pályázati azonosító:                  KÖFOP-1.2.1-VEKOP-16-2017-01033

Támogatás összege:                7.000.000,-Ft

Támogatás intenzitása:             100%

A megvalósítás időtartama:      2017.06.30.-2018.06.30.

Kedvezményezett:                    Deszk Község Önkormányzata

 

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Strukturális és Beruházási Alapok társfinanszírozásával valósulhatott meg.

 

További információ kérhető:

Deszk Község Önkormányzata, 6772 Deszk, Tempfli tér 7.

Telefon: 62/571-580

E-mail: titkarsag@deszk.hu; Honlap: www.deszk.hu

Letölthető Sajtóközlemény – ASP pályázat – pr. zárás

Szólj hozzá

Megszakítás